söndag 31 oktober 2010

Buljong tips

Här kommer ett litet buljong tips även om jag har en bakblogg så är jag tvungen att visa och berätta
Saken är den att jag lever ihop med en jägare, dvs att det då kommer hem lite vilt ibland :)
Min mamma lärde mig sedan barnsben att man tar minsann tillvara på allt här i livet och matvägen :)
Så när andra slänger ben och andra slamsor så gråter jag blod. Min sambo fick hastigt lära sig att INTE slänga något utan ge det till mig så jag kunde trolla lite :)
Så alla ben och rester hamnar rakt ner i dom stora grytorna. Kryddor i massor i och sen får det stå och puttra LÄNGE!..
Köttet som lossnar ifrån benen går raka vägen ner i stora burkar.. sen lite buljong hälls över och raka vägen ner i frysen. Slamsor som benhinnor och brosk och andra mjukdelar som jag inte vill ha i soppa går raka vägen i hundmun :)
Kan berätta att Tessi ligger just nu totalt i matkoma... att det går ner så otroligt mycket i den lilla magen. Helt galet :)

Sen gott folk är det så här. Det blir alltid kvar mycket buljong och det vill man juh inte hälla bort. Nej då gör man som så att man tar iskubspåsar och häller ner buljongen i den och stoppar den i frysen. Sen när man ska göra någon sås så plockar man ut så  många buljong(is) bitar man vill ha och så har man perfekt en egen buljong hemma, Alltid :)
Detta är något som man kan göra av annat åxå. Om man tex hittar griskött eller nöt i butiken där dom säljer billigt. Sopp kött helt enkelt. Det behöver juh inte bara vara vilt.
Det är behändigt, billligt och framförallt... GODAST!!! :)
Hemlagat är bäst! ;)

Halloween cupcake´s med Marabou Vinter Vit

Naturligtvis skulle det vara några cuppisar åxå så här på Halloween. Dessa gjordes dock igår.. får väl se om jag hittar på något idag också .. den som lever får se ;)


Detta är då Kryddmuffins med lite smak av höst och jul... tyckte det passade lite för Halloween åxå.
Man använder ju nästan samma kryddor.






Sen har Marabou kommit ut med en ny tillfällig smak. Denna hoppas jag verkligen skulle få stanna. Marabou Vit. Vi som älskar vitchoklad och framförallt Vit Toblerone... vi är tokiga i denna. Den smakar så gott som lika förrutom att den då inte har nötterna som tobleronen har. Denna är galet god.
Däremot vet jag inte om jag gjorde något galet igår för jag tyckten den blev alldeles för söt för fluff. Fast man kan testa att minska chokladen i grädden och se hur det blir. Jag hade möjligen i lite för mycket choklad. :)

Har ni sett dom fina formarna? Jo men har ni sett inlägget innan så ser ni åxå att formarna och strösslet köpte jag på strössel&annat ;)
Jag tyckte formarna verkade så tunna så för att vara på den säkrare sidan satte jag i två. Hade jag inte behövt. Dom var likafina för det så jag hade kunnat använda en :) Kanon formar alltså!

Receptet då... ja det kommer naturligtvis här :)



Kryddmuffins
100 g margarin
2 ägg
3 dl socker
½ tsk nystötta kardemumma kärnor
eller 1 tsk malen kardemumma
2 tsk kanel
½ tsk ingefära
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde/mjölk (jag tog grädde)

Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kryddorna. Blanda till sist i mjölet blandat med bakpulvret växelvis med vätskan och matfettet. Häll smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. i 200 grader. (Receptet kommer från boken 7 sorters kakor)


Vitchokladfluff
5 dl grädde
180 g vitchoklad

Värm grädden (får ej koka) bryt chokladen i bitar och rör i tills allt smält. Häll upp i plastbunke och låt stå i kylskåp minst 4-5h .. över natten är alltid bäst.
Plocka fram när man ska använda den. Sätt i en klick philadelfia ost och vispa upp till fluff.

lördag 30 oktober 2010

Årets pumpa..

 Den blev så här i år. Inte hittade jag grav ljusen heller som jag skulle ha där. Nerpackade som mycket annat antar jag. Men hittade ett mygg ljus *haha*
Visst ser det vidrigt äckligt ut i en pumpa. Skulle man haft med i en sån där lek när man ska gissa vad man stoppar ner handen i ;)
I vilket fall som helst så finns det MASSOR med kärnor i en pumpa... och varför inte ta vara på det?!!!

Så här mycket kärnor var det i min pumpa.. in i ugnen med dom..
Så här skum blev den ute på trappan i mörkret :) 
250 grader i ugnen några minuter... rosta men akta så dom inte bränns... Sen på med en klick smör och rör om. Till sist strö över lite flingsalt.. MUMS!!! 

Lillemans lyktor lyser upp fint i höst mörkret :)

Nya inköp ifrån strössel och annat.. bland annat halloween prylar :)

 Nya inköp igen... hm.. jäkla webshop det där.. jag får aldrig nog.. strössel&annat har juh såna fina saker :) denna gången fick jag iafl skylla på halloween *S* Nästa gång ska jag skylla på julen *hehe* tur man har en snäll sambo :P.. fast iofs.. bakar jag är jag glad och trevlig... bakar jag inte.. blir jag sur, tjurig och på dåligt humör.. kan kanske vara den anledningen som han är snäll ändå med mina småa inköp ibland :)
I vilket fall som helst så blev det lite halloween muffins och lite utstickare, ja och naturligtvis lite halloween strössel :)
 sen lite "puder" och lite blomutstickare följde också med :) och två extra vita marsipan :)


Sen något som jag tänkt på så himla länge. Glasstopping :).. Här i huset bara ÄLSKAR vi Noisett
och själv är jag galen i allt som smakar körsbär. Denna var riktigt riktigt god för en körsbärsgalning som jag :)
På glass kanske den inte kommer att hamna men något bakverk lär den nog få ta en djup dykning i :)
Som ni ser finns det en hel del trevligt inne på strössel&annat :)
Här sitter lillprinsen och gör lyktor till kvällen. Massa små barnmatsburkar blir just nu till lyktor :) Sen ner med värme ljus och hänga upp överallt i trädet :) Vi får väl se hur fint det blir :)


Trevlig Halloween på er där ute!

onsdag 27 oktober 2010

Award


Titta vad jag fick av Ewelina :) Tusen tack! :))
Nu ska det då skrivas 7 saker om mig själv och sen ska jag ge 7 fina bloggar denna award...
  1. Kommer från Finland, men kan INTE finska och pratar INTE muminspråk/dialekt ;)
  2. Har 4 barn, 3 pojkar och 1 flicka
  3. Har världens bästa sambo
  4. Har en liten jakt tös som jobbar i skogen men som är som sällskaps hund och bäbis under ledig tid :) söt e hon och det vet hon om. Har även en lat kastrerad katt som älskar att sova i sängen dygnet runt :)
  5. Har precis flyttat in i ett STORT och nyköpt hus.
  6. Favorit färgerna är svart, lila och silver.. gärna ihop :)
  7. Älskar utmaningar...

Då ska vi ge bort till 7 bloggare

Sylt kakor med choklad ganache

Dessa sylt kakor hittade jag i tidningen jag fick av Carina häromkvällen. "Allt om mat". dom såg så otroligt goda ut att jag bara var tvungen att testa dom. Stendiggade dom verkligen men ganachen tyckte jag inte riktigt om. Får ändra lite tills nästa gång :) För göra dom igen lär jag nog göra :) MUMS! Hemma gjord kokt jordgubbssylt tackar man aldrig nej till i bakverk :)

Så här såg dom ut på bilden i tidningen.. Den lilla ovanpå högg jag när dom var klara :)
Sen hittade jag Dr.Oetkers choklad dekorations glasyr... Bokstäverna och texterna nedanför är just skrivna i den med vitchoklad :)


Nu var det juh så beklagligt att det var Hanna som kom med sin mamma Mia idag och inte Hilda.. men Hanna hittade sin kaka med hjärta på och jag tror den smakade precis likadant som hildas kaka :)

Vill ändå visa den kakan som blev bäst på bild.. man ser riktigt hur jordgubbssylten blänker i kakan .. och hur ganachen såg ut när den stelnat lite. MUMS!
Och för er som vill ha receptet... så kommer det naturligtvis här nedan. Bli inte skrämd av alla moment och ingredienser.. dom är inte svåra alls att göra :)
Sylt kakor med chokladganache (ca 25 kakor)
4 dl vetemjöl
150 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
Jordgubbsfyllning:
125 g smör
1½ dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk+ 1/4 dl jordgubbssylt
Chokladganache
75 g mörk choklad (70%)
75 g mjölkchoklad
1½ dl vispgrädde
Garnering:
1½ dl florsocker
1 tsk jordgubbssylt
2 tsk vatten
Gör så här:
Blanda mjöl, smör och socker gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i små veckade aluminiumformar. Ställ formarna i kylskåpet medan fyllningen tillagas.
Fyllning: Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör i mjölet, blandat med bakpulver och 1 tsk sylt.
Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut 3/4 dl jordgubbssylt i botten på formarna. Klicka i smeten. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20min. Låt kakorna kallna.
Ganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt kallna. Bred chokladganachen på kakorna.
Blanda florsocker, jordgubbssylt och vatten och rör till en slät glasyr. Fyll glasyren i en spritspåse utan tyll. Klipp ett litet hål i påsen och spritsa små hjärtan på kakorna.
Lycka till!


tisdag 26 oktober 2010

Fyllda chokladhjärtan för kaffeälskare :)

Nu är insamlingarna till bröst cancer fonden i full gång.. har sett att dom flesta bloggare skänker sin tanke (även pengar naturligtvis) genom sina bakverk... inte kan jag vara sämre :P
Men inga rosa band som pryder mina även om jag var nära att göra dom. En rosa blomma fick istället följa med med lite hjärtformade blad :)

Denna kaka hittade jag i "allt om mat" tidningen som jag igår fick med mig hem ifrån min vän Carina :)
Fick lust att baka dom så idag testade jag. Detta är verkligen kakor för choklad och kaffe älskare :)
Barn brukar inte gilla kaffe men dessa gick verkligen hem hos dom :)
Lätt och snabb att göra är dom också :)

Sugen på att testa?.... här kommer receptet...


Fyllda chokladhjärtan
250 g smör
2 dl florsocker
5½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1 äggula

Fyllning:
1 tsk snabbkaffe pulver
150 g smör
1½ dl florsocker
1 msk kakao
1 msk kahlúa (kaffelikör)

Gör så här:

Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl och kakao. Häll i äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i ca. 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en ca ½ cm tjock platta. Ta ut små hjärtan ur degen med ett mått. Lägg hjärtana på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 8-10min. Låt kakorna kallna på galler.

Fyllning:
Stöt kaffepulvret i en mortel. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt kakao, likör och kaffepulver.
Lägg ihop kakhjärtana två och två med fyllning emellan. Förvara kakorna svalt.

Tävla om ett muffins träd hos tårtspecialisten..

Jag älskar kokos och kladdkaka och ännu bättre båda delarna i hop :) Denna bilden tog jag ifrån www.kladdkakan.se (med rådan ifrån tårtspecialisten)för detta är verkligen en stor favorit hos mig. Vill du också vara med och tävla om ett muffins träd, kila in till tävlingsinlägget hos tårtspecialisten så får du alla uppgifterna du behöver.
Har du facebook kan du alltid klicka på kladdkakans gilla knapp... kladdkakan på facebook hittar du HÄR. Jag klickade helt frivilligt på gilla knappen för vem gillar inte kladdkakor :))

söndag 24 oktober 2010

Vickes smarriga hårbollar :)

Detta receptet har jag fått av min kära söta vän Vicke.. antar att dom heter olika för jag har gjort dom innan fast med lite ändrar i receptet :) Men kärt barn har många namn :)
Nu ligger dom iafl på kylning.
Dom underbart små söta godis formarna kommer från kalasform och dessa formar är en stor favorit, alltså kalasformar.. ni som inte har sett deras formar tycker jag ska besöka deras sida. Underbart fina är dom och tjocka och stadiga, håller färgerna super bra :)
Till er som vill testa detta snabba godis recept. Här kommer receptet.
Vickes hårbollar
100 g smör eller margarin
½ dl ljus sirap
1½ dl socker
3 msk kakao
1 dl kokosflingor
5 dl kellogs cornflakes/k-special
Blanda matfett, socker, sirap och kakao i en kastrull.
Låt det koka under omrörning i ca. 1 min.
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt kokosen och flingor.
Rör om tills allt är välblandat. Skeda upp massan till toppar i små bakformar/pappersformar.
Ställ dem kallt.

Strössel & annat..


Japp.. nu har jag varit där igen och beställt... får nog inte riktigt nog av denna butiken *s*
Har ni varit in där?.. Vad tycker ni, har ni hittat någon favorit?
Jag är helt såld på det mesta.. och det finns fruktansvärt vackra muffins formar och dylikt som bara står där och blänker mig rakt i nyllet *s*
Nå nu blev det iafl lite Halloween handel... lite i senare stund men bättre sent än aldrig :)
Kika in du åxå om du inte redan varit där. strössel&annat

fredag 22 oktober 2010

Små halloween pumpor alá chokladboll :)

Nu står Halloween snart vid dörren och knackar på. Dessa är busenkla att göra även om jag kanske inte hade det strösslet jag ville ha själv :) Kräsna stina ni vet ;)

Gör en sats eller flera av chokladbollar, rulla i strössel och gör en liten grön pumpa "krona" ;) Klart :)
Jag tog citrus strössel och det blev super duper gott :) Sen den gröna kronan/kvisten av marsipan


Chokladbollar
100 g smör
1 dl socker
1 msk vanillinsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk kallt kaffe

Blanda alltihopa med händerna, rulla små bollar och rulla sen i strössel. På med den lilla pumpa kvisten, Klart! :)

Själv gjorde jag 3 satser på en gång! :)

torsdag 21 oktober 2010

Prao tårta......

Aldrig förr har jag väl varit så missnöjd som jag är just nu på denna tårta. Varför kan jag inte finna ro att sätta mig ner några dagar innan och göra dekorationerna så att jag slipper stressa speciellt när inte kroppen vill som jag vill. Nåja.. det får bli så här... hoppas den smakar godare än vad den ser ut... :/
Robin har varit prao på Högvakten i Karlskrona.. där finns alltså typ militärens marinbas eller dylikt..
Han har varit på flottilj sidan tror jag det kallades för. Har gått genom alla överlevnads påsar i livflottarna och blåst upp dom för att kolla till dom och allt möjligt han har fått vara med om.
Redan någon av dom första dagarna beställde han en tårta till sin sista dag, dvs i morgon..
Vad som skulle vara på den bestämde han själv.. en keps och en haj satte jag själv till *hehe*
plus vågorna..Nåja.. i morgon får jag köra dit honom så han kommer dit med tårtan, inge skoj att åka buss med en tårtbox *s*
Hoppas iafl att grabbarna bus på stället blir nöjda och glada till fikat! .......... trots lekstugan på tårtan :/ *mutter*
Uppdatering dagen efter:
Var nog lite butter igår för jag glömde skriva innehållet i tårtan och alltihopa *s*
Ljus tårtbotten
Första lagret är noisett sås och sen polka choklad fluff ovanpå
Andra lagret är rödvinbärs grädde
spacklad med vaniljgrädde
täckt med marsipan
dekorationerna är åxå i marsipan förrutom dom vita repen, dom är i MMF
Hoppas den är godare nu än den ser ut. Robin var dock väldigt nöjd med den.. man kanske har blivit för kräsen mån tro?!!!
Rena förskräckelsen insåg jag också att mina härliga SILUETT tårtunderlägg har börjat ta slut :/
som tur var hittade jag en till denna tårtan :))

Cocos och choklad cupcakes med rödvinbärs grädde

Bilden är lite mörk, tog kortet ikväll... Längst bak stora chokladmuffins med stora chokladbitar i.. Siluetts muffins formar :)
Längst fram i dom söta rosa vitprickiga formarna som jag glömt bort var jag fått eller köpt... är cocosmuffins..

Sen vispade jag grädde och hällde ner rödvinbärssylt och sen spritsade på. MYCKET gott :)
förvånade mig faktiskt att rödvinbärssylt i grädde blev så otroligt smarrigt :) Lär användas oftare...

onsdag 20 oktober 2010

EFTERLYSNING................


Hej alla mina kära läsare!
Idag hörde en tjej av sig till mig, hon efterlyser nämligen denna allra första baktidningen, nr 1 2010.
Finns det någon där ute som kan tänkas ge bort sin tidning som ligger i någon låda eller sälja den för en billig peng till denna tjej?
Hon har varit i kontakt med förlaget men tidningen är utsåld.
Hör av er till mig via bloggen eller min mail ifall ni skulle vilja hjälpa mig men framförallt henne.
Nu håller jag tummarna för att vi kan få tag i tidningen :)

måndag 18 oktober 2010

Tävling..

Jag tävlar hos Carolina om ett Halloween paket från strössel & annat Ja alla som följer min blogg vet juh att jag bara Älskar Pehrnillas strössel&annat, och hade det inte varit för min kära sambo så hade jag nog köpt upp hela butiken *hehe*

Nu har då Carolina en tävling inne hos sig där just Strössel&annat har gått in och sponsorerat och naturligtvis vill man vara med och tävla om dessa fina grejer :)

Måste bara dela med mig...

Hittade denna länken inne hos Pehrnilla på strössel&annat.

Måste åxå bara dela med mig av den för hon är GRYM på modellering och framförallt att spritsa kakor och såna grejer, och dom vackra rosorna är juh helt grymma :)

Kika in på Ebetys.. Nu är då sidan finsk, tjejen åxå antar jag *hehe*
Men ni som inte kan finska kan ju alltid titta på bilderna. Det gör jag.. även om jag är född och uppvuxen i finland så är det juh inte alltid man klarar av språket :P

Spöken..

Gjorde några spöken lite snabbt åxå igår eftersom jag skulle få fint besök från stockholm :) En mycket trevlig fika blev det allt :)


Samma grund som i pumpa men hällde på lite vaniljsås och sen gjorde jag salmiak choklad fluff på. Sen marshmallows fondant som "lakan" för den vita marsipanen var tyvärr slut :/
Men det gick bra detta åxå :)

lördag 16 oktober 2010

Cakeballs....*Maj bidrag till månadens sötsak*

Lite förbilder på vad jag pysslat med idag.. förrutom promenad i solskenet och lite upp packning, det tar minsann på att flytta om jag säger så.*pust*

Detta är då cakepops som egentligen ska vara på en pinne/sticka. Pinnarna hade jag men bollarna blev lite för mjuka och tunga så det var bara att lägga ner dom i formar istället.

En snyggare bild av dessa kommer lite senare... Just nu ligger dom på kylning i kylskåpet, ny gjorda som dom är.

Vad är det då i dessa konstiga saker.

Jo jag hade lite sockerkaka kvar sedan jag tog ut till pumpa bakelserna, i den rörde jag då ner en stor philadelfia ost och en sorts nougat blandning jag köpt på willys. Ska försöka komma ihåg att ta ett kort av den asken åxå så ni får se vilken jag menar. Klämde ihop alltihopa jämnt med handen och sen rullade jag små bollar.
Satte dessa 25 små bollarna i kylskåpet och tog mig en promenad i solen medan dom blev kalla.

Smälte choklad och doppade dom och satte i former. Olika strössel på som dekoration :)
Dom ser jättegoda ut.. vi får väl se hur pass goda dom är :)



Dessa har jag länge velat prova men jag har inte kommit till skott. Vet inte riktigt vad andra har i men jag tog det jag hittade i kylskåpet och det verkar ha gått bra det åxå :)

fredag 15 oktober 2010

Pumpa bakelse.. "Månadens söta"

Snart är Halloween här och dessa små bakelser har ja haft länge i skallen.. MEN insåg när dom var klara att jag hade glömt hjortron sylten. Skulle haft en klick sådan i åxå. Nåja man kan inte få allt här i världen :)
Körde iväg några till macken/kiosk personalen här i byn, tyckte dom kunde få äta nåt riktigt sött till kaffet idag när det ändå är fredag :)
Vad innehåller då denna söta pumpa?!!!
Jo tårtbotten som jag tog ut bitar ur :)


Delade dom i halva och satte ner en halva i varje form.




Om man lägger till någon extra äggula i lemoncurd så får man mer kola konsistens av den och kan då vara lite trevlig att göra lite annat med :) Skulle dessutom haft hjortron sylt i botten också men detta glömdes bort i morse :/ Nåja den kanske är god ändå utan sylt.




Sen har Marabou Sensation kommit ut med en ny smak och jag kan bara DÖÖÖÖÖ för denna choklad. Den är så himla god Cookie Cream.. snackar vi god? JAJAMEN!!!!!!
Sååå den fick smälta ner och röras ner i tjock härligt vispad grädde :)
Sen dekorerad med marsipan :)



Och eftersom jag nu länge har tänkt vara med i "månadens söta" och det nu är höst tema så får denna bakelse vara med denna månad :)

lördag 9 oktober 2010

Maries choklad tårta..

Marie ville ha en RIKTIG chokladig tårta, och visst skulle hon självklart ha en sådan :)
Det blev en tårta med,

Lager1:
DDL (kolasås)
banan skivor
vit choklad och marshmallows fluff

Lager 2:
Fazers marianne choklad fluff

Spacklad med mörkchoklad fluff
Dekorerad med SP blommor och
Dr.Oetkers choklad löv :)



Det fina tårt underlägget kan man köpa på SILUETT

onsdag 6 oktober 2010

Punch & kokos muffins

Rörde ihop dessa åxå. Lite större formar så det blev inte så många. Men gillar formarna :)
Dom kommer också ifrån SILUETT

Punch & Kokos muffins
4 ägg
3 dl socker
75 g smör
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
1 dl grädde
2 dl kokosflingor
Några droppar kokos punch essens (finns på borgeby kryddgård eller blanda två essenser)

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.
Häll upp i formar och grädda 200grader i ca 10-15min.

Låt svalna!

Banankaka med chokladgömma...

Eftersom jag gjorde en sån stor smet av banan muffins så gjorde jag dessa tre banankakorna på samma smet. Gott doftar det iafl i hela köket. Finns utplacerade fem bitar choklad i kakan åxå :)
Dom extremt fina och användbara formarna kommer naturligtvis ifrån SILUETT

Banan muffins med choklad gömma...

Nu är det dax för marknaden i byn till helgen och bakningen är i full gång. Sonens klass ska stå och sälja frallor, kakor och dylikt :) Kanoners så kan en annan test baka lite allt möjligt :)

Testa ni med?

Banan muffins med choklad gömma (dubbel sats)
8 ägg
6 dl socker
5 st mogna bananer
4 tsk bakpulver
12 dl vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör

Vispa ägg och socker vitt. Smält smöret. Mosa bananen. Blanda i alltihopa i smeten och häll upp i formar.
Stick ner en valfri chokladbit i varje muffins. i dessa ligger blåbärs choklad :)
Detta är som sagt dubbelsats, går bra att dela.

Grädda i 200g i ca. 10-15min

Dom fina formarna i silver och guld kommer ifrån Strössel&Annat kommer en bättre bild av formarna så småningom ;) Dom är jättefina och ska få synas lite bättre tycker jag :)

måndag 4 oktober 2010

Banan kaka med glasyr..

Har sett denna skymta runt inne på Tårtspecialisten så många ggr att jag var tvungen att testa den. Hon har upp denna kaka på tal då och då och då är det klart bäst att kolla läget :)
Dock hade jag en alldeles för liten form kom jag på. Den blev aldrig klar utan gick ner på mitten till slut. Behövde vara en helt klart vidare form. Men kladd gillar vi i detta huset så det gör inte så mycket.
Vi högg in på denna när den var varm och den var otroligt god med sin starka banansmak. Dock aningen söt för min del. Men sött är juh gott och det är juh många som gillar sött å gott :)



Härligt kladdig blev den innuti också... ingen torr kaka här inte. ska vara blöta, fuktiga kakor :)

Vill du testa kakan? HÄR hittar du receptet

lördag 2 oktober 2010

Premiär bak i nya köket!!!


Efter att ha varit sjukt slut med alla tunga lyft och MASSVIS att göra så var inte humöret alls på topp idag när jag steg upp. Tjurig, irriterad och förbannnad på en och samma gång. Antar för att jag var trött.. eller?

Mitt på dagen kommer gubben med en påse blåbär som påsen spruckit på i frysen. Stod och tittade en stund på den där påsen på diskbänken.
Sen tänkte jag............ WTF.... skulle juh få kärt besök... så jag slängde ihop en blåbärs paj med havregryns täcke på.
Och vet ni vad!!!! Mitt humör steg i skyarna. Gudars vad glad jag blev och vilken energi jag fick. Månne jag hade abstinens? bakabstinens! Kan man ha det??? *skratt*

Pajen serverades med glass till. Mycket gott må jag då säga. Tänk att blåbär alltid går hem :)

Receptet är ungefär detsamma som du hittar HÄR


Sen måste jag upplysa alla om............ att jag BARA ÄLSKAR mitt nya köks ljus..... kanon fint ljus som kommer in både i köksdelen och i matsalsdelen pga dom härliga burspråken .. dom gigantisk stora burspråken :)