söndag 29 maj 2011

Min morsdagstårta



GRATTIS MAMMA på morsdag! Vet att du redan firat för några veckor sedan, men du har ju trots allt den äran att bli firad två ggr per år eftersom det är olika dagar i Finland och Sverige ;)
Tårtan är dock till dig, trots att du inte får smaka den, men du får den ändå :)
VÄRLDENS bästa Mamma! :)



Tårtan gick givetvis i rosa och vitt. Testade denna spritsning som jag sett på andra ställen, tålamodet kanske inte fanns där men helheten så såg den rätt okej ut, har spritsat tre grädd hjärtan som sitter uppe på tårtan också, syns inte så bra eftersom dom också är i rosa. Lite svåra att göra i bara grädde :)

Första bottnen täckt med kokoskräm, andra med ananasröra, täckt med grädde och socker kulor
Socker kulorna har jag köpt ifrån Strössel&Annat

Recepten ja.... ska bli spännande att smaka denna för det är riktig kokos kräm i den plus rårörd/mosad färsk ananas :)
Grundrecepten tog jag hos Sana, ändrade dock kokoskrämen eftersom jag inte hade någon kokos på burk utan körde ur kokosnötter :)
Här kommer iafl receptet så får vi väl se om den är god lite senare idag.. lovar att uppdatera om det :)


SANAS KOKOSTÅRTBOTTEN
110 g vetemjöl special
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g kokosmjölk
55 g olja
4 äggulor
1 tsk vaniljsocker
90 g strösocker

4 äggvitor
60 g strösocker


Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i bakform (använd en rund)
Blanda mjöl och bakpulver och sila två gånger (det hoppade jag över och det gick bra ändå)
Blanda alla ingredienserna (mjöl blandning, salt, kokosmjölk, olja, äggulor, strösocker, vaniljsocker) och vispa snabbt samman allt till en smet.

Vispa ihop äggvitor och strösocker till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i den första smeten.
Häll smeten i formen och sätt in i ugnen.
Grädda kakan i ca 50-60min, lägg eventuellt lite folie över kakan efter ca 30min (det fick jag göra)
Låt kakan kallna och skär kakan i 3 delar.




KOKOSKRÄM
2 st kokosnötter
30 potatismjöl
50 g strösocker
1/4 tsk salt
250 g kokosmjölk
150 g vatten
30 g smör
Vit sirap

Töm ur kokosnöts mjölken och ta sönder kokosnötterna (förklaringar finns på youtube om hur man öppnar en kokosnöt)
Gröp ur/skär ut allt det vita och skär i små bitar. Lägg bitarna i en skål och häll över vit sirap så att det täcker kokosbitarna.

Blanda strösocker, kokosmjölk, salt och vatten i en kastrull.
Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknat.
Häll i kokos/siraps blandningen och koka upp tills såsen tjocknat. Lyft bort från värmen.
Sätt ner smörklicken och rör tills allt smält. Låt kallna!

Godare kokoskräm har jag aldrig smakat, helt underbar!!!



ANANAS RÖRA

1 st färsk mogen ananas

Skala, hacka ananasen i små bitar. Sätt ner bitarna i en assistent med knivar och hacka ordentligt så bitarna blir jättesmå, mer som mos. Klart!



Uppdaterat: Otroligt god kombination med kokoskräm och frisk färsk ananas... riktigt god blev den.

Vanilj pasta *Test*



Webshoppen Strössel&Sånt beställde hem såna här tuber med vaniljpasta som vi skulle försöka testa och se om det var något att hänga i julgranen :)
Måste säga att jag blev aningen imponerad trots allt. Man behöver absolut inte mycket av den för att få smak, första jag själv gjorde var att hälla i lite för mycket så att det blev en liiiiten liiiten stark smak också, men med tanke på att den är rätt dyr så är det ju bra att den då är sparsam, betyder ju att den inte är så dyr i längden ;)
Man kan ju se Jamie Oliver med en burk vaniljpasta..... och han skryter verkligen om den... skillnaden här är nog att den är på tub, dvs mycket lättare att hantera mot på burk när den är så seg.
Nej men jag stendiggade denna iafl :) Blev en himla god vaniljsmak i småkakor iafl :)


fredag 27 maj 2011

Irriterad på blogg

Alltså.. inte nog med att jag åkte på maginfluensa... utan nu bråkar bloggen också. Jag kan tydligen skriva inlägg men att kommentera i min egna blogg eller hos er andra går inte, då kommer jag till min inloggningssida och när jag väl skriver in rätt inloggning så kommer jag tillbaka till kommentarinlägget som Anonym. Jag har loggat ut och loggat in igen och det rättar sig inte.
Jag har även tömt hela cachen men ingen skillnad. Vad är detta för problem nu då???? någon annan som har haft samma problem? väldigt frustrerande iafl :(

torsdag 19 maj 2011

Rester...blev plötsligt till en tårta..


När jag gjorde bibeltårtan blev det kvar rätt mycket fluff och lite bottnar. Hade M&M i skåpet som legat där ett tag. Så jag slängde ihop en hast tårta av det som fanns och firade lite att mamma pappa och kusin kom hit flygandes :) Allt går att fira! God blev den åxå och snabbt gick det :)

Var väl bara Mamma som klagade på att hon gått upp i vikt dom dagarna dom var här... MOHAHAHAHA!!!! då har jag iafl lyckats med något *flinar pillemariskt*

måndag 16 maj 2011

Lite fler bilder från konfirmationen


Tårtan såg ännu bättre ut dagen efter :)
Den super smarriga och härligt chokladbruna marsipanen kommer ifrån min egna favorit butik Strössel & Annat

Mina två sista släta tårtunderlägg från Siluett gick nu till denna tårtan, klart bäst att ha under tårtor... speciellt när dom blir så här stora. Inte gott alls med aluminiumfolie i tårtan när man moffar i sig ;)



Min stilige konfirmand framför sin bibel tårta :)



Lite småkakor ifall det fanns någon som inte ville äta tårta. Mini cuppisar med rosvatten och chokladmocca fluff på.
Och lyxiga chokladbollar :)
(ser ut som att tårtställningen lutar men det är nog kamera vinklen som gör det hela) :P



 En glad kille som fick ha med sig långväga släktingar på sin dag.




Robin gillar inte smörgåstårta så han ville ha buffé bord istället. Och det fick han. Buffé bordet har vi gjort helt själva och det bestod av :

Egen rökt lax
Egen gravad lax
Riggan Sill

Rökt vildsvin
Rökt rådjur
Rökt gåsbröst
Marinerad kyckling

Pasta kyckling sallad
Grekisk sallad
Potatis sallad
Mozarella, tomat och basilika
Gratinerad bacon inlindad sparris

Räkor med skal och
massor med exotiska frukter

Guacamole
Husmästarsås
Creme Fraich med olika kryddor i




Jag kan berätta att vi åt så vi sprack.... nästan :P




Förhoppningsvis blev alla mätta och belåtna och tyckte dagen var trevlig. Det tyckte vi i alla fall :)


En glimt av dukningen, tillkom även slingrande murgröna längs mitten av bordet.




Tack alla som kom och gjorde Robins dag så fin!

lördag 14 maj 2011

Robins konfirmations tårta



Robin konfirmeras i morgon kl. 11.00 svensk tid. Vilket jobb det blev med denna bibel... herregud.. men attans så skönt när den var klar :P



Vilken tur att jag gjorde all dekoration redan innan :)




Kollar ni serpentinerna, så ser ni att i ena hörnan är det Finska färger... och i den andra är det Svenska färger :)
Kommer ju ifrån att vi är födda i finland och uppvuxna där. Robin var 4 år när vi flyttade hit.



Nåja.. tårtan har då både ljusa och mörka bottnar, dvs vanlig och choklad. Men Sp bottnar. Har tagit Sana´s recept på SP botten..
Fyllningen till tårtan blev, hemmagjord hallonsylt och Vitchoklad fluff, Lindht vitchoklad, nästa lager, mjölk choklad fluff, sedan spacklade jag tårtan med Smörkräm blandat med nutella. Malin med bloggen (Tårtspecialisten)  tipsade mig om att bara ta smör och nutella och göra en smörkräm av alltihopa. (tror det var hon iafl) och gudars vad gott det var :)
Tack alla för alla fina chokladsmörs tips jag fick, många som ska testas än :)
Jag tog denna mest för tidsmässigheten, enkelheten.. har hållit på precis från tidiga morgonen till sena kvällen med buffé bordet och tårtan.. så jag är glad över att jag gjorde det så enkelt för mig trots allt :)

Tårtan täcktes med brun marsipan ifrån Strössel&Annat, all dekoration är gjord i marsipan plus det vita i MMF (marshmallowsfondant) Färger och diverse kors form är också ifrån Strössel och annat :)

onsdag 11 maj 2011

Lyx chokladbollar till konfirmationen


Som ni redan vet om ni läst tidigare inlägg så är jag riktigt dålig av min pollen allergi, men även om jag är det så har jag fortfarande en konfirmations fest på söndag, så att göra det sista kräver sin lilla tid i många steg. Vet inte hur länge det tagit mig att göra dessa lyxiga chokladbollarna men dom har iafl varit nerfrusna en gång emellan :D Men nu är dom äntligen klara och nerfrusna.

Eftersom jag ska ha ett stort buffé bord så gör jag bara en stor tårta till kaffet, men så kom jag på att det kanske finns dom som inte vill ha tårta så jag gjorde dessa plus mini cuppisar som ännu inte är klara naturligtvis, muffins delen är klar och ligger å fryser :P
Men inte ville jag ha vanliga chokladbollar utan mer som cakeballs så det fick bli lyxchokladbollar istället :)


Alltså...........

Nerkylda chokladbollar
Smält choklad (själv tog jag den nya med kokos och banan från marabou, mörk och mjölk, tre blandningar men med härlig kokos smak)
kokos flingor :)


Gör chokladbollar, kyl ner dom några timmar i frysen eller kylskåp. Smält chokladen och doppa bollarna i det, sätt bollarna i små formar och sprid över lite kokosflingor, kyl dom igen. KLARA!!!!

Enkelt och extra lyxigt :)

Rödavinbär och rabarber smulpaj



Hej alla... här händer det inte mycket märker jag :P
Jag har nämligen åkt på en jävla pollen allergi, eller har haft det senaste åren men trott det varit världens influensa... Har varit så hängig och dålig att jag inte ens orkar baka, och då är det ALLVARLIGT *skratt*
Nå här kommer en paj som jag gjorde innan men som jag inte fått upp... :) Kanske bra ibland att man har lite bakverk på efterslänt som man kan blogga om när man inte är på topp :)
Nu hoppas jag på ett jädrans ösregn så att jag kan bli bättre och komma igång igen med bakandet,  frustrerande när man är så här utslagen :(

Denna pajen ska ni verkligen testa, den blev otroligt god och grundrecepte kommer ifrån boken "Smulpajer" med Maria Öhrn

*receptet visar dubbelsats och på det viset jag själv gjorde.*


SMULPAJ med rödavinbär och rabarber
300 g smör
4 dl vetemjöl
6 dl havregryn
3 tsk bakpulver
2 krm salt
3 dl strösocker

Fyllning:
ca 600-800 g bär
2 msk potatismjöl
3 msk vaniljsocker


Smält smöret och låt svalna lite. Häll upp alla torra ingredienserna till pajen (inte fyllningen alltså) Rör i smöret så att det blir en grynig massa.
Skölj bären och rabarberna (skär rabarberna i bitar) Blanda bären i potatismjölen och vaniljsockret ordentligt.
Ta hälften av smulpajsdegen och lägg den i en smörad pajform, sprid ut den utan att platta till den. Häll över bären och ta sedan resten av smulpajen och smula över alla bären.
Grädda i 175 grader i ca. 40min. Pajen ska bli gyllenbrun.

Servera med vaniljsås eller glass.... MUMS!

torsdag 5 maj 2011

First Impressions Molds



Dessa formar bokstavligen ÄLSKAR jag!

Dom är så otroligt lätta att använda och det blir så grymt snyggt :)
Det bästa jag gjorde var att köpa dom, och fler ska det bli, finns lite att välja på inne hos Strössel&Annat. Även härligt glittrande guldfärg, silver och massa annat i pulverform och pasta.. :)



Här har jag penslat över guldfärg på korset, Konfirmations tårtan är på G, nåja.. dekorationerna iafl :) Vill att den bruna marsipanen ska synas genom, så den är bara lätt penslad med guldfärgen.. Det blev snyggt :) Även om jag gillade den första jag gjorde (testet) bättre, men det kan ha att göra med att den var inte helbrun utan den var lite ihop blandad och ojämn i färgen. Meeeen detta blir nog snyggt och bra det åxå :)

Vanliga hederliga gula rutor :)


Här är det då väldigt dålig uppdatering, det kan jag berätta.. det beror på att jag haft fullt upp med jobb, barn... dvs tonåringar *pust* och sen massa förberedelser inför nästa helg när vi har konfirmation av våran pojk :) Dotter har i juni så i år är det två som ska konfirmeras.
Nåja, nästa helg flyger släkt ner hit till oss och det ska bli så himla trevligt med alla som kommer.

Det kommer att bli buffé bord efter kyrkan och naturligvis en tårta till kaffet. Kort ska ni få se :)

Nåja, årets tipsrunda här i byn har börjat och först ut var jag och en kompis, då blev det mockarutor/kärleksmums osv glömde totalt att fotografera dom. Nåja...
I måndags hade våra karlar tipsrundan, själv var vi på föräldramöte :) Men baka fick vi allt göra åt våra gubbar. Så jag bakade gula rutor :) Mycket folk kom det även den andra måndagen, riktigt kul.

Använda mig av matklubben för att plocka fram ett recept, och då såg jag att det var även min vän Tina som satt in just det receptet där och hon bor åxå här i byn.. riktigt skoj :)

Är ni medlemmar på matklubben.se??? Det är gratis... och det finns hur mycket som helst att hitta där inne...
Så Tinas gula rutor  recept inne på matklubben hittar ni HÄR